Mijn naam is Ellen van Iersel

Ellen van Iersel

Leuk om mij aan je voor te stellen! Mijn naam is Ellen van Iersel. In Leiden en Noordwijk geef ik de erkende 8-weekse mindfulness based stress reductie training en de vervolg training. Hiervoor ben ik gecertificeerd in de hoogste categorie, ook ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN.

Met de stiltewandelingen en stilteweekenden wil ik mensen laten ervaren hoe krachtig stilte kan werken als hulpmiddel om weer in contact te komen met je energiebronnen.  En voor de echte avonturiers organiseer ik een spirituele reis in India met daarin een 7-daagse vipassana retraite. Alle activiteiten aangeboden op deze site worden door mij georganiseerd en begeleid.

Als trainer ben ik een rustig en betrokken persoon, ik geniet ervan om mensen te inspireren en te ondersteunen tijdens en na de training.

De inzichten en levensvreugde die ik door mindfulness en meditatie ontwikkel vormen een belangrijke basis in mijn leven als moeder, partner, middelbare school docent en mindfulnesstrainer.

Op mijn 20ste kwam ik tijdens een reis door India in aanraking met het Boeddhisme, dat voelde voor mij als een thuiskomen. Sindsdien heb ik deelgenomen aan meerdere Vipassana stilteretraites en Yatra’s (stilte wandelingen) en is meditatie altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven gebleven.

Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness, is erin geslaagd een training te ontwikkelen die de wijsheid uit het Oosten op een nuchtere en ervaringsgerichte manier toegankelijk maakt voor de Westerse mens. Het geven van deze training is voor mij een brug tussen mijn verbondenheid met het Boeddhisme en het leven in de Nederlandse maatschappij. Het is een manier om met anderen te delen wat voor mij zo waardevol is.

Als categorie 1 gecertificeerd mindfulnesstrainer geef ik naast de 8-weekse MBSR training voor volwassenen ook een 8-weekse training voor jongeren.  Tevens biedt ik met veel plezier mindfulness aan op middelbare scholen en mbo scholen, waarbij ik werk met de methode .Het is geweldig om te zien hoeveel baat jongeren hebben bij mindfulness. Voor meer informatie hierover zie www.aandachtvoorjongeren.nl

En als je wilt neem ik je mee naar India met de reis Roots of Mindfulness. Ik organiseer deze 18-daagse reis voor mensen met interesse in meditatie, boeddhisme en reizen buiten de toeristische paden. Deelname aan de 7-daagse vipassana retraite van meditatieleraar Christopher Titmuss in Sarnath vormt het hart van deze spirituele reis. Lees verder.

Mindfulness CV

  • Opleiding tot mindfulnesstrainer bij Centrum voor Mindfulness Amsterdam,
    Rob Brandsma en George Langenberg.
  • Trainersopleiding voor mindfulness in het middelbaar onderwijs .b
    bij Centrum voor Mindfulness Amsterdam, George Langenberg.
  • Meerdere Vipassana stilteretraites bij Christopher Titmuss.
  • Meerdere Dharma Yatra’s.
  • Aangesloten bij beroepsvereninging VMBN categorie 1, registratienr 2014556VMBN_logo


Ervaringen

Wil je weten hoe anderen de mindfulness training hebben ervaren? klik dan hier.   En ervaringen van deelnemers aan een stilteweekend lees je hier

“Geloof niets, ongeacht waar je het gelezen hebt,
of omdat ik het gezegd heb, of wie dan ook het gezegd heeft,
behalve wanneer het overeenstemt met je eigen inzicht
en met je gezonde verstand
.”

– Boeddha –

 

mindfulness