Ervaringen spirituele reis India

India heeft me verbijsterd, verwonderd, verbaasd en verblijd. Wat voel ik me gelukkig in dit absurde land. Dank voor jouw warme en zorgzame aandacht, je staat je mannetje en gaf mij het vertrouwen dan ik zorgeloos kon genieten van deze heerlijke reis. Karin

Wat was deze tijd in India en alles wat ik heb gevoeld, geleerd en ervaren een groot cadeau. Ik heb ontzettend genoten van alle plekke waar je ons mee naartoe hebt genomen, en ook van de manier waarop. Met bewondering heb ik gekeken hoe vrolijk en ferm jij ons door India leidde. Het anker in mezelf dat ik zocht heb ik hier ergens tussen de koeien, het vuil en de altaars gevonden. Lianne

Wat een prachtige reis, een bijzondere ervaring in alle opzichten. Nog nooit buiten Europa geweest en dan plots in India. De indrukken zijn overweldigend, de cultuur heb ik mogen ruiken, proeven en voelen en zal ik voor altijd met me meenemen. Ook de “interne reis” heeft me zoveel gebracht, ik voel me sterk en dankbaarLisette

Het was een bijzondere reis waarin ruimte was voor alles wat er voorbij kwam, er was aandacht, respect en vriendelijkheid voor iedereen. Dat jij verknocht bent aan India begrijp ik nu nog beter, een land zo vol leven met een prachtige balans in drukte en rust. Het leven is spiritueel en vol vertrouwen, een mooie spiegel. Wat ik zeker ook meeneem is “shanti, shanti” Ivon

Travelling to India was a lifelong dream for me and now I did it! The whole journey was very special to me in many ways. To be in Bodhgaya and sit the retreat made this journey spiritual and meaningful. Thank you for being in the moment so you could feel and do what was needed, you encouraged me and gave me confidence so I could meet this new world with and open heart. Leila

Op het rooftop van het Krishna café kijk ik uit op de (on)georganiseerde chaos die Delhi heet en blik ik terug op een fantastische tijd in India. De liefde, zorgvuldige aandacht, tegenstijdigheden, humor, bizarheden, stilte en drukte hebben een geweldige indruk gemaakt. Ik ben blij dat India in deze fase van mijn leven op mijn pad is gekomen. Het voelt in hoofd en hart dat dit voor mij heel betekenisvol is om mijn weg weer verder te gaan. Liesbeth

Ik heb met heel mijn hart genoten van werkelijk alle momenten, van de aankomst in Delhi, de treinreizen, de meditaties, Varanasi, de stilte én de hectiek. Ik heb genoten van je rustige, open nabijheid en je geweldige organisatie talent. Jij hebt me laten ervaren hoe warm een reis kan zijn door een land vol warmte en liefde. Tineke

India was voor mij een reis naar binnen, en dan niets zweverigs. Je voelt, ruikt, proeft, hoort, je beleefd India. En alles is zichtbaar en daardoor voor mij draagbaar. Leven en dood lopen over in elkaar. Het is eigenlijk een spiegel van mezelf, van mijn westerse blik, mijn luxe en mijn gewoontes. Het is de kunst om je te laten verrassen daar waar je op dat moment bent. Vragen die speelde waren, hoe ga ik met de armoede om? En durf ik daar contact mee te maken? Ik liet mij ook vaak verrassen door mijn mede reisgenoten. Hoe makkelijk sommige mensen contact legde. Een ontzettend mooi voorbeeld vond ik een situatie op het perron. Er stond een man bij ons in de buurt, wij zouden zeggen een zwerver, een groepslid bood die man een kop thee aan en wat koekjes. De man was zelfs enigzins verrast. Onderweg naar onze coupé zagen we de man weer, hij maakte een blikje open, waar zich Ganges water in bevond en hij zegende ons ermee.
Het is een reis die een sterk apel doet op jezelf.  Ellen organiseert en creëert​ de ruimte. Dit is echt een andere manier van reizen, en dat moet je natuurlijk aanspreken, ik zag het als een mooie kans. Ellen dank je wel! Ik heb je als heel ondersteund en prettig ervaren.Erg kleurrijk, zowel letterlijk als figuurlijk. Chris

De reis naar India heb ik als zeer indrukwekkend ervaren. Vooral door het aanwezig zijn in het echte India, vol kleuren, geuren, devotie, vriendelijkheid, schoonheid maar ook chaos en overal afval. Alles zo anders dan hier in het westen. Dat liet me niet los, er is veel om bij stil te staan en waardevol om in mijn bezigheden te verwerken. Tijdens de retraite waren de teachings van Christopher Titmuss en Zohar Lavie zeer de moeite waard. Minpuntje van de reis vond ik de locatie van de retraite. Wilma
 .
Deze reis naar India was voor mij een droom die uitkwam. Met Ellen door India reizen is geweldig omdat ze passie heeft voor het land en er zo goed de weg kent. Ik vond het mooi en heel inspirerend om zoveel verschillende kanten van de cultuur te ontdekken; het Boeddhisme in Bodgaya en Sarnath. Én het Hindoeïsme in New Delhi en Varanasi. En dan nog van de ‘outer journey’  door het volle drukke land naar de ‘inner journey’, de verdiepende reis naar binnen tijdens de achtdaagse retraite. Ik heb zoveel geleerd en ont-dekt. Dank je wel. Marijke