Ik wil niet mee met deze maatschappij – Blog van Lianne Collignon

Graag deel ik het Blog van Lianne Collignon, zij volgde de 8-weekse mindfulnesstrainer bij een trainer in Rotterdam (lees hierover in een eerder blog) en ging met mij mee op reis naar India.
In dit blog schrijft ze over haar zoektocht hoe ze mindfulness kan blijven toepassen in haar leven. Met veel humor laat ze zien […]

Stille lekkernijen…

“Ik heb een geheimpje” – blog van Lianne Collignon

Graag deel ik het Blog van Lianne Collignon, zij volgde de 8-weekse mindfulnesstrainer bij een trainer in Rotterdam en ging met mij mee op reis naar India.
In dit blog beschrijft zij haar motivatie en ervaring met de mindfulnesstraining op nuchtere en humoristische wijze, welke mij aanspreekt en waarin ik veel herken.

Meer blogs van haar kun je […]

Kleine momenten van vriendelijkheid…

Ik ren dus ik ben…

Ellen van Iersel             29 okt 2015

Momenteel ben ik bezig met de voorbereidingen van het stilteweekend dat ik een aantal maal per jaar organiseer. Dit keer hebben zich alleen vrouwen aangemeld en hoewel het leuk is om ook mannen zich te zien ontspannen, merk ik dat ik hier extra blij […]

Help, waar is mijn vakantie-gevoel gebleven?

Ellen van Iersel

Ik loop door het steegje naar de auto om daar nog wat vakantiespullen uit te halen. Plotseling merk ik dat ik gehaast loop, gejaagd. Ik voel wat dat met mijn lijf doet, ik ervaar een lichte spanning in mijn borst en schouders. Ik adem even diep uit en vertraag mijn pas. Stom zeg, […]

Wat is Mindfulness? Jon Kabat-Zinn vertelt.

Wat is Mindfulness nu eigenlijk? Bekijk dit korte filmpje met heldere uitleg.

Waarom meditatie?

Filmpje waarin Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de mindfulness training in het Westen vertelt waarom meditatie zo waardevol is. Hij vertelt over de voordelen van meditatie en het belang om dit kinderen op jonge leeftijd aan te leren.

Dit is wat je moet weten over stress

Een prachtig filmpje over hoe Mindfulness de effecten van stress kan verminderen.

“The paradox of our age.”

The paradox of our age is een prachtig gedicht van HH Dalai Lama. Laat je inspireren!

Mindfulness op de middelbare school – Richard Burnett in Ted Talk

In deze TEDx talk illustreert Richard Burnett, mede-oprichter van mindfulness in schools, waarom mindfulness een verrijking is in het middelbare school curriculum.

Kun jij stress positief benaderen?

Psycholoog Kelly McGonical vertelt dat uit recent onderzoek blijkt dat stress alleen slecht voor je is als je dat zelf ook gelooft. Wanneer je stress positief benadert, reduceert dit de schadelijke effecten.  Zorgzaamheid en inlevingsvermogen voor een ander zijn manieren om de effecten van stress te reduceren.

Educate the heart

In hoeverre staat het hart centraal in het Nederlandse onderwijs? Een inspirerend filmpje!

Kun jij nog zonder je mobiel?

Welke invloed heeft technologie en social media op onze kwaliteit van leven? Een aangrijpende oproep van Prince Ea

Maakt school gelukkig en gezond?

Bekijk de indrukwekkende TED talk van de 13 jarige Logan LaPlante over geluk, gezondheid en de rol van onderwijs in het leven van jongeren.

Eigenwaarde en zelfcompassie

Kristin Neff spreekt over eigenwaarde en zelfcompassie op TEDx Centennial Park Women.

Het effect van Mindfulness op depressie

We leven in een wereld van materiële rijkdom, langere en gezondere levens en toch zijn angst, stress, onvrede en depressie nog nooit zo veel voorgekomen. Professor Mark Williams onderzoekt het effect van mindfulness op depressie.
In dit filmpje legt hij uit wat er gebeurt in de hersenen als we mindfulness meditatie beoefenen.

Is ons onderwijs nog up to date?

Past ons onderwijs nog bij deze tijd, of is het toe aan hervorming? Dit filmpje geeft een antwoord.
Het is gemaakt naar aanleiding van een voordracht bij de RSA door Sir Ken Robinson, een expert op het gebied van onderwijs en creativiteit.

Jon Kabat-Zinn Healing and the Mind

Deze documantaire “Healing and the mind” gaat over Jon Kabat-Zinn en het werk dat hij verrichtte in de Mindfulness Based Stress Reduction Clinic in Massachusetts begin jaren 80.