Ervaringen na een mindfulness weekend

Click hier
voor data, meer informatie en aanmelden.

“Ongelovelijk waardevol. Ik heb echt mezelf weer voor een goed deel hervonden. Bijzondere ervaring om zo een weekend helemaal met mezelf bezig te zijn. Vredig, rustig. Ook dankzij alle meditaties. Op ‘Mijn plekje’ achterin het weiland bij een soort van meertje echte rust en ultiem geluk ervaren. Een aanrader voor iedereen die even stil wil staan door stil te zijn.”
Saskia

Ik vond het een heerlijk weekend. Ik was heel erg uit balans toen ik er heen ging, en zag er eigenlijk tegenop om het hele weekend stil met mezelf te zijn, maar ik merkte gaandeweg dat er niets was om bang voor te zijn, en dat ik juist contact kreeg met een diep vredig en krachtig gevoel van binnen, wat me veel vertrouwen gaf! De hele organisatie, de fijne begeleiding van Ellen, de heerlijke maaltijden, ik vond het allemaal top. Het weekend voelde echt als een groot cadeau voor mezelf!
Eva

Ik vond het een heerlijk weekend wat tot in de kleine puntjes helemaal af en verzorgd was! Het eten, de verschillende soepen, de zelfgemaakte cakes, de warme Indiase maaltijd……..heerlijk, wat een smaaksensaties! Het vuurtje buiten, het kacheltje binnen, de geuren van de verschillende oliën, de klankmeditatie……..WAUW! En zelfs een klein geurend veertje op mijn kussen! Zo attent en lief! Ik vond het heerlijk! Echt een verwennerij voor mijzelf! Tijdens de gehele stilte periode heb ik verschillende ervaringen mogen hebben, die soms wat lastig waren en soms niet. Beide hebben me meer tot inzicht gebracht. Erg mooi en bijzonder. Ik vond jullie ook beiden enorm prettige mensen. Betrokken, warm, aanwezig, maar niet te. Gewoon helemaal aanvoelend en aansluitend.
Anne-Marie

Ik heb veel ervaren, gevoeld, geleerd. Ik heb verdriet ervaren, onzekerheid, blijdschap, intens geluk, mededogen, liefde, zoveel gevoelens. Ook een fijne plek in de natuur! Dan zat ik ineens op zondagochtend bij een vuurtje naar het landschap te kijken. De vogels die voorbij komen, kleine maan, waterige zon, zo mooi!
Mariska

Heerlijk, wat een ervaring om niet te hoeven praten. En geen telefoon internet of wat voor contact dan ook. Even helemaal op jezelf, even tot rust komen wat hard nodig was voor mij. Ik kan weer blij zijn, heb weer rust en ruimte in mijn hoofd gekregen. Sta weer in contact met mezelf en mijn omgeving.
Mijn hoofd is altijd erg druk (ADD). Ik heb inzicht gekregen dat het goed is zoals het is, accepteer mijn gedachte en gevoel, geef het de ruimte en veroordeel het niet. Het/ik mag er zijn.
Marion

Dit mindfulness weekend heb ik ervaren als een erg welkom rustmoment. Het niet hoeven communiceren, ook niet non-verbaal, in een groep vond ik echt een verademing en een goede manier om echt bij jezelf te kunnen blijven. Een reset-moment, in een hele heftige periode, even pas op de plaats. Niet over problemen praten kan ook heel verhelderend zijn.
Katrien

De rust in mijn hoofd is teruggekeerd en ik heb een soort (niet uit te leggen) verdieping gekregen in mijn meditaties. Ik raad dit dan ook echt aan aan alle mensen die een 8 weekse mindfulnesscursus hebben gedaan. Dit heeft het echt afgemaakt voor mij en ik ben heel enthousiast geworden om meditatie vol te houden. De yoga heeft me altijd tegen gestaan, maar ook dit ga ik oppakken na dit mindfulness weekend. De oefeningen tijdens het weekend waren (ook voor mij) goed uit te voeren en merkte ook dat ik daardoor beter een goede houding kon aannemen tijdens de meditaties.
Ronald

Top. Ik heb nog nooit zoveel gemediteerd als in dit mindfulness weekend. Het was heel fijn om te ervaren wat het met me deed door het vaker op een dag te ervaren. Het brengt je dieper bij je gevoel. Fijn om even niks te hoeven zeggen, terwijl mijn lichaam me zoveel te zeggen had. Het bracht me heldere inzichten, rust, het heeft me weer teruggebracht naar mezelf. Ik mag er zijn.
Kim

mindfulness weekend

Click hier
voor data, meer informatie en aanmelden.

 Ik vond het mindfulness weekend heel waardevol. Onder begeleiding van Ellen veel verschillende meditaties gedaan. Een heel afwisselend programma. De begeleiding van Ellen vind ik heel prettig. Rustig, aandachtig. Mooi hoe ze voor mij een sfeer weet te bevorderen waarin mildheid kan groeien en ik mij toch ook uitgedaagd voel. Prima plek en weekend voor reflectie en grenzen onderzoeken in een prettige sfeer en onder professionele begeleiding.
Opnieuw ben ik weer verbaasd en verrast over wat zo’n periode van stilte met mij doet. Zo’n periode waarin ik in stilte oefen om de aandacht bij mijzelf te houden. Waarin ik mijn gedachten, gevoelens en sensaties in het lichaam alleen observeer, zonder dat ik er iets mee hoef. Waarin ik vriendelijk en mild voor mijzelf probeer te zijn. Waarin ik grenzen onderzoek. Het doet mij goed. En de dagen erna merkte ik weer meer ruimte in mijn hoofd, gevoel van meer vrijheid, beter voelen waar mijn echte prioriteiten liggen. Voel me weer lichter.
Ilse

 

 

Het was een hele mooie en bijzondere ervaring. De eerste dag voelde ik veel onrust en verwarring, maar daarna kwam er rust in mijn lichaam. Ik werd op mezelf terug geworpen, dat was best eng.
Het heeft me meer inzicht in mezelf gegeven, dat ik alleen verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk. Dat wist ik stiekem wel, maar nu kwam het echt binnen.
Audrey

In januari heb ik een mindfulnesscursus gedaan wat veel veranderingen in mijn leven teweeg heeft gebracht. Na verloop van tijd is de boefening van meditatie en de achtergrondinformatie wat weggezakt en dat heeft door afgelopen mindfulness weekend een gigantische update gekregen. Het heeft me opgefrist en voorzien van nieuwe energie het mediteren weer dagelijks te doen.
Noortje

mindfulness weekend

“Het mindfulness weekend,  was voor mij een mooie ervaring. Het geeft mij echt weer voeding, om wederom er bewust van te zijn in het nu te leven en ook op die manier te leven. Heel veel dank Ellen voor de hele organisatie. Je had het werkelijk met zoveel aandacht georganiseerd. Van de tulpen op de slaapkamer, tot de meditaties, de dagindeling, de documentaire over Boeddha, de linzensoep, tot de gemberthee en alle kaarsjes. ”   Eveline

“Het was een heel fijne en verdiepende ervaring en heel erg bedankt iedereen en speciaal Ellen voor het neerzetten van de fijne randvoorwaarden! Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!”   Mischa

“Ik heb genoten van de afgelopen twee dagen. Ben met een vol hoofd gekomen vrijdag en met een leeg hoofd naar huis gegaan. Ik heb veel respect en waardering voor de manier waarop Ellen dit georganiseerd heeft, met zoveel rust en gemak . Klasse! Dank allemaal voor deze fijne ontmoeting, mooi om in stilte zo met elkaar te zijn!” Gemmie

“Ik kwam met een vol hoofd, dat is nu een stuk rustiger. Ik heb veel over mezelf geleerd. Dank dat alles zo super was georganiseerd zodat ik mezelf het kado van de stilte kon geven.”  Jannie

mindfulness weekend