• spirituele reis india
 • Spirituele reis India
 • spirituele reis india
 • spirituele reis india
 • spirituele reis india

Spirituele reis India

Mountains & meditation

een reis naar de voetheuvels van de Himalaya
met 5-daagse stilte retraite
21 oktober – 7 november 2017

De reis

 • Een spirituele reis in India
 • Incl 5-daagse stilte retraite
 • Delhi, Rishikesh, Dharamsala, Bir
 • 18 dagen 21 oktober – 7 november 2017
 • Kleine groep van circa 7 deelnemers
 • 1800,- euro 
 • tot 20 aug 300,- vroegboek korting! 
spirituele reis, meditatie reis India

India echt beleven

Reizen per trein
We stappen volop in het echte Indiase leven door per trein van Delhi naar Rishikesh te reizen. Wachten op het station, de juiste coupé vinden, de chai whalla’s, de nieuwsgierigheid van de mensen, het uitzicht… reizen per trein is een prachtige belevenis!

spirituele reis en retraite India

Rishikesh
Rishikesh is een mystiek stadje gelegen in de voetheuvels van de Himalaya dat wordt doorkruist door de heilige rivier de Ganges. Voor Hindu’s heeft Rishikesh een diepe spirituele betekenis, er wordt gebeden en geofferd op de oevers van de rivier en in de vele tempels. Sinds de Beatles eind jaren 60 verbleven in de ashram van Maharishi Mahesh Yogi is Rishikesh een magneet voor reizigers opzoek naar verdieping en spiritualiteit. Rishikesh wordt ook wel de yoga capital of the world genoemd door de vele yogascholen en ashrams.
We verblijven in de yoga ashram Parmarth Niketan, maken een voettocht in stilte naar de Shiva tempel hoger in de bergen en er is vrije tijd waarin je lekker kunt rondstruinen. Rishikesh heeft veel te bieden, zo kun je kooklessen nemen, tempels bezoeken, yogalessen volgen, genieten van een Ayurvedische massage, een waterval bezoeken of zelfs raften op de snelstromende Ganges.

spirituele reis, meditatie reis

Mc Leod Ganj – Dharamsala
Mc Leod Ganj is een klein dorpje gelegen op 2000 meter hoogte en vormt de thuisbasis van de Dalai Lama en vele Tibetanen. Hier ontmoeten we het Tibetaans boeddhisme.  De mix tussen Tibetaanse en Indiase cultuur en het uitzicht op de witte toppen van de omliggende bergen maken dit een unieke plek. Al decennia lang is het een favoriete bestemming voor mensen die interesse hebben in Boeddhisme en de Tibetaanse cultuur. We bezoeken de tempel van de Dalai Lama, ontmoeten Tibetaanse monniken, en gaan naar het Nobulinka instituut dat is opgericht ter behoud van de Tibetaanse kunst, ambacht en cultuur.

Ook maken we een voettocht in stilte naar de hoger gelegen Triund heuvel die uitzicht geeft op de indrukwekkende Dhauladhar bergketen aan de ene zijde en de Kangra vallei aan de andere zijde.

Spirituele reis meditatie reis India

Retraite
Na al deze indrukken wordt het tijd voor bezinning.  De 5-daagse  stilteretraite  vormt het hart van deze reis. Motivatie om hieraan deel te nemen is essentieel. We reizen af naar het rustige dorpje Bir en zijn te gast bij Dharmalaya een community voor sustainable living gelegen in de heuvels met uitzicht op de prachtige Kangra vallei.

Hier nemen we tijd om stil te zijn en aandacht te geven aan de innerlijke reis. Stil zijn geeft inzicht, tijdens de meditatie ben je aandachtig voor wat er hier en nu is. Je oefent in het observeren van je ervaringen zonder er een oordeel aan te verbinden. Je observeert de voorbijgaande aard van gedachten, gevoelens en emoties, dit proces leidt tot inzicht. Het vergroot je bewustzijn, brengt innerlijke rust en geeft een diep en bevrijdend gevoel van verbinding met het hier en nu.

Spirituele reis meditatie reis India

De dagen beginnen met geleide yogaoefeningen, daarna worden geleide meditaties afgewisseld met stille meditaties.  We mediteren in de 4 houdingen, zittend (op stoel of kussen), liggend, lopend en staand.  Ook is er ruimte voor tijd voor jezelf waarin je bijvoorbeeld kunt rusten, schrijven of wandelen.  De derde dag van de retraite maken we een voettocht in stilte door de prachtige omgeving met kleine dorpjes, rijstvelden, kloosters en adembenemende vergezichten. De retraite is toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderden op het gebied van meditatie.

spirituele reis india

Delhi
De reis begint en eindigt in Delhi. We verblijven in de bruisende wijk Paharganj. We brengen een bezoek aan een Durga tempel, het Gandhi museum, de Lodhi Garden en de Lotus tempel. Natuurlijk is er ook tijd om uit te puffen en souvenirs te kopen.

Stille voettochten & meditatie

Stille voettochten
Drie maal maken we een bijzondere wandeltocht in stilte. In Rishikesh trekken we de bergen in naar de heilige Neelkhant tempel gewijd aan de god Shiva. Het is één van de belangrijkste tempels in het Hinduisme met uitzicht op de prachtige Himalaya. Vanuit Mc Leod Ganj maken we een tocht de bergen in naar Triund, onderweg genieten we van de natuur en de vergezichten. Tijdens de retraite maken we een wandeltocht door de landelijke omgeving van de Kangra vallei met kleine dorpjes, rijstvelden en Tibetaanse kloosters.

Alle tochten zijn in stilte, wandelen in stilte geeft je de gelegenheid om je echt te openen voor het landschap om je heen enerzijds en je innerlijk landschap anderzijds. De kadans van het lopen verstilt de geest en laat je een diepe connectie voelen met jezelf en de wereld om je heen.

We wandelen in een rustig tempo, de tochten duren ongeveer 6 uur waarin er geregeld tijd is voor een korte pauze en een (geleide) meditatie.  Aangezien we al wandelend soms flink stijgen en dalen is het van belang om in goede conditie te zijn als je aan deze reis wilt deelnemen.

Meditatie

De dagen voor en na de retraite starten we met een gezamenlijke (geleide) meditatie.
Een aantal dagen zullen we afsluiten met het delen van onze ervaringen door middel van mindful communicatie.

spirituele reis India retraite India

Kleine groep

We reizen in een kleine groep van circa 7 deelnemers (mannen en vrouwen). Het programma laat veel ruimte over voor vrije tijd en eigen invulling. Dit is geen reis waarin het draait om zoveel mogelijk te zien en te doen, maar een reis waarin je wordt uitgenodigd om te zijn. Zijn met alles wat er is, al het moois, al het moeilijks, als het onverwachts dat India te bieden heeft.

spirituele reis India retraite India

Begeleiding

De reis en retraite worden georganiseerd en begeleid door mindfulnesstrainer Ellen van Iersel.
Zij heeft 2 jaar in India gereisd en gewoond en keert er regelmatig weer naar terug. “Mijn verbinding met het boeddhisme en mijn liefde voor India maken dat ik deze reis met heel veel liefde en enthousiasme organiseer. Ik hoop mensen die interesse hebben in meditatie en boeddhisme, maar niet snel alleen naar India zouden gaan, de kans te geven dit prachtige land ontmoeten.” 

spirituele reis India retraite India

Steun

Een deel van de opbrengt van de reis wordt gedoneerd aan de stichting People First. Deze stichting werkt in de omgeving van Bodhgaya, een plaats die bezocht wordt tijdens de reis Roots of Mindfulness. Bodhgaya ligt midden in de armste staat van India, Bihar. Ondanks dat India zich ontwikkelt zijn er nog vele mensen en kinderen die leven in armoede en onzekerheid. Al sinds 1992 verricht People First indrukwekkend werk in de dorpen rond Bodhgaya, zij steunen de aller armsten op het gebied gezondheid, educatie, welzijn, veiligheid van kinderen, vrouwenrechten en armoede bestrijding.

spirituele reis india

Reisprogramma en voorwaarden

Click hier voor de uitgebreide beschrijving van het reisprogramma en informatie over kosten en boeking.

Reis programma ‘Mountains & meditation’ 2017

en hier vind je de Reisvoorwaarden Live Mindfully

meditatie in india

Aanmelden

Bij interesse in deelname aan de reis neem ik telefonisch contact met je op en is er alle ruimte voor vragen. De volgende stap is een kennismakingsgesprek. Ik vind het belangrijk dat de motivatie om deel te nemen en de verwachtingen tav de reis overeenstemmen met mijn aanbod. Besluit je mee te gaan dan ontvang je een aanmeldingsformulier en alle verdere informatie over reizen in India, voorbereiding, paklijst etc.

Ik heb interesse in deze reis! Neem contact met mij op

Reis Mountains & meditation India
spirituele reis India retraite India

Reis Roots of Mindfulness

Ik organiseer ook een reis naar de oorsprong van mindfulness.
Lees meer over de reis Roots of Mindfulness

Click edit button to change this text.