Click here for English

 • spirituele reis india
 • spirituele reis india
 • spirituele reis india
 • spirituele reis india
 • spirituele reis india

Spirituele reis India

Roots of Mindfulness

een reis in India met vipassana retraite
28 januari – 14 februari 2018

De reis

 • Een spirituele reis in India
 • Incl 7-daagse vipassana retraite
 • Delhi, Bodhgaya, Varanasi, Sarnath
 • 18 dagen 28 januari – 14 februari 2018 
 • Kleine groep van circa 7 deelnemers
 • 1800,- euro 
 • Tot 27 november 300,- vroegboekkorting!

India echt beleven

Reizen per trein
We stappen volop in het echte Indiase leven door per trein van Delhi naar Bodhgaya te reizen. Wachten op het station, de juiste coupé vinden, de chai whalla’s, de nieuwsgierigheid van de mensen, het uitzicht… reizen per trein is een prachtige belevenis!

Bodhgaya
Het belangrijkste pelgrimsoord voor boeddhisten. Hier mediteren we bij de boom waar Boeddha verlichting bereikte en overnachten we in het prachtige meditatie centrum Root Institute. We struinen door het stadje, bezoeken tempels gebouwd in de architectuur van verschillende boeddhistische landen en worden geïnspireerd door het gezang en de devotie van de vele pelgrims en hun rituelen.

Steun
Een deel van de opbrengt van de reis wordt gedoneerd aan de stichting People First.
Bodhgaya ligt midden in de armste staat van India, Bihar. Ondanks dat India zich ontwikkelt zijn er nog vele mensen en kinderen die leven in armoede en onzekerheid. Al sinds 1992 verricht People First indrukwekkend werk in de dorpen rond Bodhgaya, zij steunen de aller armsten op het gebied gezondheid, educatie, welzijn, veiligheid van kinderen, vrouwenrechten en armoede bestrijding. Wij zullen één dag te gast zijn en een aantal van de hulpprojecten in de dorpen bezoeken.

spirituele reis en retraite India

Varanasi
Hier dompelen we ons onder in de Indiase cultuur. Varanasi is één van de vier heilige pelgrimsoorden in het hindoeïsme. Het is een overweldigende stad van spiritualiteit en devotie. Tijdens de wandelingen langs de Ghats, aanschouwen we de badende pelgrims, de rituelen van de pandits, de heilige koeien en de brandstapels waar wordt gecremeerd. Bij zonsopgang maken we een boottocht over de Ganges, we bezoeken de heilige Shiva tempel en slapen in de Yoga Mandir.

spirituele reis india

Retraite
Na al deze indrukken wordt het tijd voor bezinning, we reizen per riksha naar Sarnath voor de 7-daagse vipassana stilteretraite. De retraite vormt het hart van deze spirituele reis, en heeft een mild karakter. Vipassana betekent inzicht, tijdens de meditatie ben je aandachtig voor wat er hier en nu is. Je oefent in het observeren van je ervaringen zonder er een oordeel aan te verbinden. Je observeert de voorbijgaande aard van gedachten, gevoelens en emoties, dit proces leidt tot inzicht. Het vergroot je bewustzijn, brengt innerlijke rust en geeft een diep en bevrijdend gevoel van verbinding met het hier en nu.

De retraite wordt zorgvuldig begeleid door Christopher Titmuss en Zohar Lavie. Christopher heeft in de jaren 70 als monnik in een Thais klooster geleefd en verzorgt al decennia lang retraites overal ter wereld. Zohar is medeoprichter van Sanga Seva, zij faciliteert projecten waarin meditatie gecombineerd wordt met dienstbaarheid. Beide zijn inspirerende westerse boeddhisten en voor mij en vele anderen hele waardevolle leraren.

Er wordt zittend, lopend, liggend en staand gemediteerd waarbij er ruimte is voor de zorg die jouw lichaam nodig heeft. In de ochtend is het mogelijk deel te nemen aan een yoga-sessie om het lichaam voor te bereiden op de dag. Elke ochtend geeft één van de leraren instructies en elke middag is er een inspirerende Dharma-talk (lezing). Ook zijn er af en toe vraaggesprekken en 1 op 1 gesprekken.

De retraite is toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderden op het gebied van meditatie. Motivatie om deel te nemen aan de retraite is essentieel voor deelname aan de reis.

spirituele reis india

Kleine groep

We reizen in een kleine groep van circa 7 deelnemers (mannen en vrouwen). Het programma laat veel ruimte over voor vrije tijd en eigen invulling. Dit is geen reis waarin het draait om zoveel mogelijk te zien en te doen, maar een reis waarin je wordt uitgenodigd om te zijn. Zijn met alles wat er is, al het moois, al het moeilijks, als het onverwachts dat India te bieden heeft.

spirituele reis India retraite India

Begeleiding

De reis wordt georganiseerd en begeleid door mindfulnesstrainer Ellen van Iersel.
Zij heeft ruime ervaring met reizen in India. “Mijn verbinding met het Boeddhisme en mindfulness en mijn liefde voor India maken dat ik deze reis met heel veel liefde en enthousiame organiseer. Ik hoop mensen die interesse hebben in meditatie en Boeddhisme, maar niet snel alleen naar India zouden gaan, de kans te geven dit prachtige land ontmoeten. Graag deel ik met hen de bijzondere ervaring om in Sarnath deel te nemen aan de retraite van Christopher, een retraite die voor mij heel waardevol is.” 

spirituele reis India retraite India

Meditatie

De dagen voor en na de retraite starten we met een gezamenlijke (geleide) meditatie.
Een aantal dagen zullen we afsluiten met het delen van onze ervaringen door middel van mindful communicatie.

spirituele reis India retraite India

Ervaringen van deelnemers

Op de laatste dag van de reis in 2016 kreeg ik een mooi boekje met daarin een bijdrage van alle deelnemers over hoe ze de reis beleefd hadden, hier lees je wat fragmenten.

India heeft me verbijsterd, verwonderd, verbaasd en verblijd. Wat voel ik me gelukkig in dit absurde land. Dank voor jouw warme en zorgzame aandacht, je staat je mannetje en gaf mij het vertrouwen dan ik zorgeloos kon genieten van deze heerlijke reis. Karin

Wat was deze tijd in India en alles wat ik heb gevoeld, geleerd en ervaren een groot cadeau. Ik heb ontzettend genoten van alle plekke waar je ons mee naartoe hebt genomen, en ook van de manier waarop. Met bewondering heb ik gekeken hoe vrolijk en ferm jij ons door India leidde. Het anker in mezelf dat ik zocht heb ik hier ergens tussen de koeien, het vuil en de altaars gevonden. Lianne

Meer ervaringen van deelnemers lees je hier.

meditatie in india

Reisprogramma en voorwaarden

Click hier voor de uitgebreide beschrijving van het reisprogramma en informatie over kosten en boeking.

Reis programma ‘Roots of mindfulness’ 

en hier vind je de Reisvoorwaarden Live Mindfully

meditatie in india

Aanmelden

Bij interesse in deelname aan de reis neem ik telefonisch contact met je op en is er alle ruimte voor vragen. De volgende stap is een kennismakingsgesprek. Ik vind het belangrijk dat de motivatie om deel te nemen en de verwachtingen tav de reis overeenstemmen met mijn aanbod. Besluit je mee te gaan dan ontvang je een aanmeldingsformulier en alle verdere informatie over reizen in India, voorbereiding, paklijst etc.

Ik heb interesse in deze reis! Neem contact met mij op.

Reis Roots of Mindfulness
spirituele reis India

Foto impressie

spirituele reis India

Reis Mountains & meditation

Ik organiseer ook een reis naar de voetheuvels van de Himalaya.
Lees meer over de reis Mountains & meditation.