Mindfulness Stilteweekend
in ‘t Groene Hart

12-14 mei & 23-25 juni organiseert
Live Mindfully een mindfulness stilteweekend in ‘t Groene Hart.

“Ik kwam naar het stilteweekend met een vol hoofd, dat is nu een stuk rustiger. Ik heb veel over  mezelf geleerd. Dank dat alles zo super was georganiseerd zodat ik mezelf het kado van de stilte kon geven.”  Jannie

Een weekend lang tijd nemen voor jezelf en loskomen van het drukke dagelijkse bestaan!

Hierdoor kom je weer in contact met jezelf en neem je tijd om op te laden, zodat je weer met nieuwe energie en inzichten kunt genieten van het leven.

Deelname aan het stilteweekend biedt je de mogelijkheid om even afstand te nemen van je leven, inzichten op te doen en weer in contact te komen met jezelf. We brengen dit weekend in stilte door, voor velen is dit een nieuwe en intense ervaring. Je word hierin begeleid door een ervaren mindfulness trainer. Samenzijn in een groep maar niet hoeven communiceren geeft een gevoel van rust en verbondenheid. Het lijkt misschien moeilijk of onvoorstelbaar om 2 dagen niet te communiceren maar je zult ervaren dat de stilte een kado is, een ruimte waarin je echt aandacht kunt hebben voor jezelf. Deze aandacht werkt voedend en geeft inzicht.

stilteweekend live mindfully

Invulling

De dag begint met geleide yogaoefeningen, daarna worden mindfulness oefeningen en geleide meditaties afgewisseld met stille meditaties.  We mediteren in de 4 houdingen, zittend (op stoel of kussen), liggend, lopend en staand.  Ook is er ruimte voor tijd voor jezelf waarin je bijvoorbeeld kunt lezen, schrijven of wandelen. Als je het leuk vindt kun je helpen om in stilte te koken, waarbij je de aandacht en opmerkzaamheid traint. Zaterdagavond kun je genieten van een klankconcert en als je wilt is het tijdens het stilteweekend mogelijk om een heerlijke voetmassage te ontvangen. Op zondagmiddag wordt de stilte verbroken en is er ruimte voor het delen van ervaringen.

Deelname aan het stilteweekend kan een prachtige verdieping zijn na het volgen van een mindfulness training, of dienen als verdieping van meditatiebeoefening vanuit een andere traditie. Ook kan het een eerste kennismaking zijn met mindfulness, meditatie en stilte. Iedereen die behoefte heeft aan een weekend bezinning, rust, meditatie en stilte is welkom.

Begeleiding

Het meditatieweekend wordt begeleid door Ellen van Iersel, zij is gecertificeerd mindfulness trainer en geeft de 8-weekse MBSR mindfulnesstraining aan volwassenen in Leiden en Noordwijk.
“Vanuit mijn verbondenheid met het boeddhisme en mijn eigen ervaringen tijdens vipassana meditatie retraites , weet ik hoe helend stilte kan werken. Met het organiseren van de stilteweekenden wil ik anderen de gelegenheid bieden om deze rust en eenheid in zichzelf te ervaren.”

stilteweekend olv Ellen van Iersel

Ervaringen van eerdere deelnemers

“Fijn om even niks te hoeven zeggen, terwijl mijn lichaam me zoveel te zeggen had. Het bracht me heldere inzichten, rust, het heeft me weer teruggebracht naar mezelf. Ik mag er zijn.”
Kim

“Ik vond het een heerlijk weekend. Ik was heel erg uit balans toen ik er heen ging, en zag er eigenlijk tegenop om het hele weekend stil met mezelf te zijn, maar ik merkte gaandeweg dat er niets was om bang voor te zijn, en dat ik juist contact kreeg met een diep vredig en krachtig gevoel van binnen, wat me veel vertrouwen gaf! De hele organisatie, de fijne begeleiding van Ellen, de heerlijke maaltijden, ik vond het allemaal top. Het weekend voelde echt als een groot cadeau voor mezelf!”
Eva

“Ongelovelijk waardevol. Ik heb echt mezelf weer voor een goed deel hervonden. Bijzondere ervaring om zo een weekend helemaal met mezelf bezig te zijn. Vredig, rustig. Ook dankzij alle meditaties. Op ‘Mijn plekje’ achterin het weiland bij een soort van meertje echte rust en ultiem geluk ervaren. Een aanrader voor iedereen die even stil wil staan door stil te zijn.”
Saskia

stilteweekend

“De rust in mijn hoofd is teruggekeerd en ik heb een soort (niet uit te leggen) verdieping gekregen in mijn meditaties. Ik raad dit dan ook echt aan aan alle mensen die een 8 weekse mindfulnesscursus hebben gedaan. Dit heeft het echt afgemaakt voor mij en ik ben heel enthousiast geworden om meditatie vol te houden. De yoga heeft me altijd tegen gestaan, maar ook dit ga ik oppakken na dit mindfulness weekend. De oefeningen tijdens het weekend waren (ook voor mij) goed uit te voeren en merkte ook dat ik daardoor beter een goede houding kon aannemen tijdens de meditaties.”
Ronald

“Dit stilteweekend heb ik ervaren als een erg welkom rustmoment. Het niet hoeven communiceren, ook niet non-verbaal, in een groep vond ik echt een verademing en een goede manier om echt bij jezelf te kunnen blijven. Een reset-moment, in een hele heftige periode, even pas op de plaats. Niet over problemen praten kan ook heel verhelderend zijn.”
Katrien

 

Meer ervaringen lees je hier.

stilteweekend

Praktische informatie

Data:
-Vrijdag 12 mei tot zondag 14 mei ( enkel nog reserveplaatsen)
-Vrijdag 23 juni tot zondag 25 juni
-Vrijdag 25 aug tot zondag 27 aug

Aanvang: vrijdag ontvangst tussen 17.00u en 18.30u
(er staat een soepje en brood voor je klaar)
Einde: zondag 15.30u
Locatie: Ruigekade 24, 1426 RW De Hoef

Verblijf: we verblijven op boerderij de Amstelhoeve.  Alle benodigdheden zoals meditatiekussens, yogamatjes, dekentjes zijn aanwezig. Je slaapt op een gedeelde kamer met maximaal 3 andere personen. (Er zijn enkele eenpersoonskamers beschikbaar, hiervoor betaal je een toeslag van 50 euro)

Zelf meenemen: makkelijke kleding, extra sokken of sloffen, toiletartikelen, handdoeken. Eventuele extra meditatie benodigdheden zoals meditatiebankje, omslagdoek.

Kosten: de kosten voor het weekend bedragen 265 euro. Dit is inclusief overnachtingen op een meerpersoonskamer, beddengoed, vegetarische maaltijden en begeleiding door gecertificeerd mindfulnesstrainer. (Er zijn enkele eenpersoonskamers beschikbaar, hiervoor betaal je een toeslag van 50 euro)

Aanmelden: je kunt je voor één van deze weekenden aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen. Je ontvangt dan een bevestiging en een factuur, na betaling is je aanmelding definitief.

Aanmelden

stilteweekend
Ik heb veel ervaren, gevoeld, geleerd. Ik heb verdriet ervaren, onzekerheid, blijdschap, intens geluk, mededogen, liefde, zoveel gevoelens. Ook een fijne plek in de natuur! Dan zat ik ineens op zondagochtend bij een vuurtje naar het landschap te kijken. De vogels die voorbij komen, kleine maan, waterige zon, zo mooi!
Mariska
  • stilteweekend live mindfully
  • stilteweekend livemindfully
  • stilteweekend live mindfully
  • mindfulness stilteweekend
  • mindfulness stilteweekend weekend retraite
  • stilteweekend
  • Stilteweekend mindfulness weekend retraite