Adem & ijs retraite

Breathwork, Cold exposure, Mindfulness & Nature

Video afspelen

De drie pilaren

De Wim Hof methode

De Wim Hof-methode speelt een centrale rol in deze retraite. We zullen meerdere ijsbaden nemen en mediteren onder een ijskoude waterval.

Mindset

Een krachtige mindset is een belangrijke eigenschap van een succesvol persoon. Om jouw doelen te bereiken is een sterke mindset cruciaal. Tijdens de activiteiten word je uitgedaagd om jouw geest te versterken. Deze reis biedt een kans om gebieden voor persoonlijke groei te identificeren. Door deze unieke ervaring benader je het leven met nieuwe, krachtige energie.

Koudetraining

De uitdaging van koude blootstelling tijdens ijsbaden en waterval meditatie ligt in het vinden van rust in het ongemakkelijke. De eerste fase is de mentale voorbereiding en toewijding die je maakt. In de tweede fase ga je het koude water in en ervaart je lichaam een schok, die wordt gereguleerd door diepe ademhaling en focus. Na 30 seconden tot een minuut maakt de schok plaats voor kalmte en ontspanning. Veel mensen ervaren euforie als gevolg van de afgifte van gelukshormonen. De laatste fase is het mindful opwarmen van het lichaam door middel van begeleide, zachte bewegingen.

Ademwerk

Tijdens een ademhalingssessie breng je je lichaam in een parasympathische toestand, de toestand waarin het taakgerichte deel van de hersenen op de achtergrond komt te staan en er meer ruimte is voor het emotionele deel. De verbinding met je lichaam en ademhaling verdiept, je concentratie versterkt en je geest kalmeert. Dit opent de mogelijkheid om nieuwe inzichten te verwerven en diepe rust te ervaren.

Krachtige ervaring

Gedurende de dagen delen we de inzichten van de Wim Hof methode. Theoretische informatie en zelf ervaren wisselen elkaar af. Het ademwerk en de ijsbaden zijn krachtige sessies waarin je veel over jezelf zult leren.

De retraite vindt plaats midden in de Spaanse natuur, op het land van Kausay Community. Je slaapt in een traditionele Mongoolse yurt en wordt wakker met geluiden van de natuur.

Retraite programma

Na aankomst en kennismaking starten we met een eerste ademsessie.

Op zaterdag beginnen we de dag met yoga en een ademsessie gevolgd door een lekker voedzaam ontbijt. Na inspirerende uitleg over de werking van adem en ijs ga je het eerste ijsbad zelf ervaren. 
In de avond kun je deelnemen aan een ontspannende gong sessie

Zondag gaan we in de vroege ochtend naar een schitterende waterval waar we in stilte wandelen en mediteren in het ijskoude water. Na het ontbijt volgt een tweede ijsbad en delen we verdere inzichten van de Wim Hof methode. Na de lunch eindigt de retraite met een  sharing circle.

Practische informatie

Adem & ijs retraite Spanje

De retraite begint om vrijdag om 14.00 uur  met een gezamenlijke lunch. Er is tijd om elkaar te leren kennen en te landen. Rond 16.00 komen we bijeen in de meditatie yurt en is er uitleg over de retraite.  Zondag om 16:00 sluiten we de retraite af met een sharing. 


Wild Nature Hiking retreat

Op zondagavond start een nieuwe retraite, een prachtige aanvulling op dit weekend. In 4 dagen hiken we door wilde natuur naar het schitterende natuurreservaat Rio Fraile. We slapen in tentjes en baden in koud natuurwater. 

Data

Coming soon

Kosten

De kosten voor deelname aan deze retraite zijn €500,-

Hiervoor ontvang je een super inspirerende en grensverleggende ervaring, volledig programma, heerlijke gezonde maaltijden, accommodatie & pick up van Xativa treinstation.

Reis informatie

We regelen een gratis pick-up op het treinstation van Xativa om 13.00 uur.
De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Valencia en Alicante. Vanaf daar reis je met het openbaar vervoer naar de stad Xativa, dit duurt ongeveer 2 uur vanaf Valencia en 3 uur vanaf Alicante. Na aanmelding ontvang je een duidelijke reisbeschrijving. Als je met de auto komt sturen we je een routebeschrijving. Tegen extra kosten kunnen we een taxi vanaf de luchthaven voor je regelen.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en meer praktische informatie over wat je mee moet nemen en hoe je naar de ophaallocatie kunt reizen.

Aanmeld formulier