Ayurvedische massage

ervaar diepe ontspanning

Holistische massage

Een Ayurvedische massage is ritmisch en vloeiend en richt zich op het in balans brengen van lichaam en geest. Het hele lichaam wordt gemasseerd met gebruik van etherische oliën en wordt hiermee uitgenodigd zich diep te ontspannen. Ayurvedische massage laat spieren ontspannen, maakt bindweefsel soepel en laat bloedsomloop en lymfesysteem beter stromen, waardoor lichaam en geest zich kunnen reinigen. Daarnaast beïnvloedt de massage de energiebanen, chakra’s en meridianen en heeft zo een diepe werking op het energiesysteem. Door massage van bepaalde drukpunten, marma’s worden energieblokkades opgeheven en kan de vitale energie beter stromen. Tevens is een Ayurvedische massage een zeer geschikte behandeling voor het losmaken van emotionele blokkades. Door de diepe ontspanning en het stromen van de vitale energie kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer goed z’n werk doen.

De kijk van Ayurveda

Ayurveda betekent letterlijk kennis van het leven en is een eeuwenoude wijsheid uit India die op een holistische manier naar de mens en het leven kijkt. De Ayurveda onderscheidt drie basis types, dosha’s; pitta, vata en kapha. Vata (lucht) is de kracht van beweging en is sterk verbonden met het functioneren van de bloedsomloop, de ademhaling en het zenuwstelsel. Pitta (vuur) is de kracht van transformatie en is gerelateerd aan de processen van de spijsvertering en de lichaamstemperatuur. Kapha (aarde en water) is de kracht van structuur en stabiliteit, en heeft een sterke relatie met het immuniteitssysteem en het lichaamsgewicht. De Ayurvedische massage draagt bij aan de goede balans tussen deze drie. Zo kan een rustige, vloeiende massage voor een vurig pitta type helend zijn, terwijl voor een kapha type juist een activerende, krachtige massage gepaster kan zijn.

De Ayurvedische massage duurt 90 minuten en behandelt het hele lichaam.

Massage aangepast op jou

Voorafgaand aan de massage vindt een kort gesprekje plaats waarin ik graag hoor hoe het met je gaat en of er iets is wat je zou willen loslaten. Ook kijk ik welke massage aanpak en welke olie bij je past gebaseerd op jouw dosha. Ik werk uitsluitend met een natuurlijke basis olie, sesam, kokos of amandel met daaraan toegevoegd hoogwaardige etherische oliën die passen bij wat jij op dat moment nodig hebt.

Praktische informatie

De kosten voor een voor- en nagesprekje en de massage van 90 minuten bedragen 90,- euro
Neem contact met mij op via what's app om een afspraak te maken
+31 683826145

Ayurvedische masage
massage olie