Samen op vakantie in de natuur

Retraite voor het hele gezin

We nodigen jou én je kinderen graag uit voor een heerlijke vakantieweek bij Kausay community.
De familie retraite biedt een gelegenheid aan ouders en kinderen om te genieten van een ontspannen en betekenisvolle vakantie in de natuur. We creëren de ruimte voor ouders om tijdens de ochtenden te genieten tijd en aandacht voor zichzelf. Ondertussen gaan de kinderen op avontuur en doen allerlei leuke activiteiten.

retraite Spanje

Rustige ochtenden voor ouders

Ouders genieten van relaxte ochtenden, ze starten de dag met yoga gevolgd door een gezond ontbijt. De rest van de ochtend zijn we in grotendeels in stilte, we mediteren in de tempel yurt of lekker buiten, maken een wandeling en genieten van de rust in de natuur. Aan het einde van de ochtend verbreken we de stilte met een ‘sharing circle’ en maken we de transitie terug naar het gezinsleven.

Avonturen voor kinderen

De kinderen starten de dag met een special kinderontbijt bij het huis. Na het ontbijt gaan ze op avontuur en ontdekken magische plekken rond Kausay. Ze brengen een bezoek aan de paardenstallen van onze buren en maken een rit in de paardenkar.  We gaan de biologische moestuin in en leren over de planten die daar groeien. Samen oogsten we groenten waarmee we een heerlijke lunch koken. Er zijn spellen, er is muziek en er worden verhalen verteld, we zorgen ervoor dat alle kinderen het naar hun zin hebben.

Afternoon…family time!

De middagen staan in teken van samen zijn met het gezin. Na de lunch en een eventuele siësta is het mogelijk om te gaan zwemmen in een nabij gelegen meertje, in een rivier of onder een prachtige waterval. Als je liever op Kausay blijft om te spelen of te relaxen dan is dat ook helemaal oké, of je gaat een ijsje eten in het dorp.

 

De avonden

Een aantal avonden is er een programma, zo zullen de vrouwen samen komen in een vrouwencirkel terwijl de mannen voor de kinderen zorgen, een andere avond draaien we dit om. De laatste avond is het tijd voor dans en muziek. De overige avonden zijn om te genieten van samenzijn, rust en eindeloos sterren kijken.

 

Community leven

De retreat vindt plaats bij Kausay community. Tijdens je verblijf hier ervaar je het leven in community, Kausay is het thuis van 2 gezinnen en een aantal vrijwilligers, samen leven we dicht bij de natuur en delen we het werk dat gedaan kan worden op het land en tijdens de retraites die we organiseren. Een van onze belangrijkste projecten is de grote biologische moestuin. Als het het leuk vindt je handen in de aarde te steken en te werken met de planten dan ben je in de namiddag welkom om Jeroen en Brother te helpen in de tuin!

 

Begeleiding

De stilte ochtenden worden begeleid door community bewoner Ellen, zij is gecertificeerd mindfulness trainer en moeder van een 21 jarige zoon en een 11 jarige dochter. Ze heeft veel ervaring met het begeleiden van stilte retraites.
Het kinderprogramma wordt begeleid door Jeroen, voormalig sociaal werker, vader van 10 jarige Janne en gepassioneerd tuinier. Inge, un-schooling moeder van 5 jaar oude Munai en haar pasgeboren baby.

Praktische info

Deze retraite wordt sinds 2019 niet meer door Live Mindfully georganiseerd maar door Kausay Community. Kijk voor meer informatie, nieuwe data en aanmelding op Kausaycommunity.com

retraite Spanje
retraite Spanje