Wandel retraite

11-15 maart, 20-24 mei, 20-24 juni 2024.

The rhythm of walking mindfully calms the mind and opens the heart,
connecting deeply with the world around and the world within

Wandelen

Dit retraite nodigt je uit om te stoppen met rennen! Vertraag en geniet van wandelen in de natuur, zonder ergens aan te hoeven komen … Wandelen is een krachtige manier om diep verbinding te maken met jezelf, je lichaam en de natuur om je heen. Elke stap die je bewust zet, brengt je terug naar het huidige moment. Het is een manier om vrede, inzicht en een groter gevoel van verbinding te vinden. We lopen met respect voor de Aarde, met dankbaarheid voor het leven, wetende dat we precies zijn waar we moeten zijn. Het startpunt voor alle wandelingen is de grond van de Kausay Community, gelegen in een prachtige groene vallei een uur ten zuiden van Valencia.

In Stilte wandelen

We verblijven op het land van de Kausay Gemeenschap, gelegen in een groene vallei omgeven door de natuur en genieten van vier dagen wandelen door het prachtige landschap. Het landschap is divers, terwijl we door heuvels, bossen, velden en boerderijen wandelen. 

We mediteren onder de bomen, zwemmen in kristalhelder water bij een natuurlijke bron en douchen onder een waterval. Op de dag van aankomst maken we een korte wandeling in de vallei. De andere dagen maken we een dagwandeling en stoppen we onderweg voor meditatie, lunch, rust en een verfrissende duik! Elke dag begint met yoga en een gezond ontbijt. ’s Avonds kun je genieten van een meditatieve dansavond, mantra’s zingen, een geluidsgenezing concert bijwonen en natuurlijk naar de uitgestrekte sterrenhemel staren. 

Je slaapt in een traditionele Mongoolse yurt die je deelt met anderen. De maaltijden worden vers bereid met vegetarische ingrediënten, waarbij zoveel mogelijk groenten uit onze ecologische tuin of van boeren uit de omgeving worden gebruikt. Kausay ligt in een vallei zonder mobiel bereik, een unieke kans die veel rust kan bieden.

Begeleiding

De retraite wordt begeleid door Ellen van Iersel. “Meditatie vormt al 20 jaar een belangrijke basis in mijn leven. Ik heb vele vipassana retraites gedaan vaak in de sanga van Christopher Titmuss, een van mijn meest inspirerende leraren.
In 2014 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond. (MBSR mindfulness based stress reduction) bij het Centrum voor Mindfulness. Tevens ben ik aangesloten bij de VMBN beroepsvereeniging voor Mindfulness trainers.
Het geven van deze training heeft mij een nog dieper inzicht gegeven in de werking van de geest en de uitdagingen van het hoge tempo in onze doelgerichte maatschappij. Ook verdiepte het mijn liefde voor stilte, natuur en boeddhisme. Door de jaren heen heb ik deze liefde gedeeld in stiltewandelingen, stilteweekenden en spirituele reizen naar India.
In 2018 verhuisde ik naar Spanje en stichtte samen met anderen Kausay Community. Het is heerlijk om hier te kunnen delen waar ik zo van hou; retraites in Stilte & Natuur.

I am also a member of the VMBN professional association for Mindfulness trainers. Sharing this training has given me an even deeper understanding of the workings of the mind and the challenges of our high pace, goal-driven society. 

It has also deepened my love for silence, nature and Buddhism. Over the years, I have shared this love in silent meditation retreats, silent walking retreats and spiritual journeys to India. In 2018, I moved to Spain and founded Kausay Community with others. It is wonderful to be able to share what I love so much in these beautiful surroundings; retreats in Silence & Nature.”

Testimonials

Voor wie is deze retraite?

“Wil je graag een week in de natuur doorbrengen? Ben je fysiek fit en houd je van een uitdaging hier en daar? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze retraite. De retraite zal worden begeleid in het Engels.”

Slapen in een yurt!

Kom en ervaar het leven in een traditionele Mongoolse yurt! De yurts van Kausay zijn gezellig en comfortabel. Het is mooi om in een ronde ruimte te leven waarin iedereen in de cirkel gelijk is. Voor de retraite zullen we 3 grote yurts gebruiken, twee zullen dienen als slaapgelegenheid met comfortabele bedden en een gezellige bank. Deze yurts worden gedeeld door maximaal 7 deelnemers. De derde yurt is de ruimte waar we samenkomen voor yoga en meditaties, deze yurt is voorzien van yogamatten, opvouwbare matrassen en meditatiekussens. Op koudere dagen worden alle yurts verwarmd door een houtkachel, gezellig en behaaglijk. Douches met warm water en ecologische composttoiletten bevinden zich in de buurt van de yurts. Er is een mooie lounge, hangmatten en natuur zover het oog reikt. Het is heerlijk om tijd buiten door te brengen en echt te genieten van het zonnige Spaanse klimaat.

Practical information

Wandel retraite spanje

De retraite begint op de eerste dag om 14.00 uur met een gedeelde lunch. Er is tijd om elkaar te leren kennen en te settelen. Rond 16.00 uur verzamelen we ons in de meditatie yurt, waar de opzet van de retraite wordt uitgelegd en maken we onze eerste wandeling. Na het ontbijt op de laatste dag eindigt de retraite. Het is meestal mogelijk om voor en/of na de retraite een extra nacht te blijven.

Data

– Maart 11-15, 2024
– Mei 20-24, 2024
– Juni 20-24, 2024

Kosten

De kosten voor deelname aan deze retraite bedragen €450, inclusief het programma, smakelijke en gezonde maaltijden, accommodatie en ophalen vanaf het treinstation van Xativa.

Reis informatie

Wij regelen een gratis ophaaldienst vanaf het treinstation van Xativa om 13:00 uur. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn Valencia en Alicante. Vanaf daar kun je met het openbaar vervoer naar de stad Xativa reizen. Dit duurt ongeveer 2 uur vanaf Valencia en 3 uur vanaf Alicante. Na registratie krijg je een duidelijke reisbeschrijving. Als je met de auto komt, sturen we je de routebeschrijving. We kunnen een taxi regelen vanaf het vliegveld tegen extra kosten.

Na registratie ontvang je een bevestiging en praktische informatie over wat je moet meenemen en hoe je naar de afhaallocatie kunt reizen.

Aanmeld formulier