Ervaringen na een mindfulness training bij Live Mindfully

De training heeft mij inzicht en handvatten gegeven om aan de hand van Mindfulness innerlijk door te groeien. Ik ben door de training (meer) in balans gekomen en bewuster geworden.
Hugo

Het was een hele fijne kennismaking met mindfulness, het is echt wel wat voor mij. Vind het zeker niet zweverig ofzo , wat veel mensen denken als je erover verteld.

Door de training heb ik meer rust in m’n hoofd. Als ik nu weer pieker en niet slaap s’ nachts doe ik een oefening en dat helpt me echt om m’n hoofd stiller te krijgen zodat ik weer in slaap val. Heb de knop die ik niet had gevonden!

Ik ben me meer bewust van dingen die voorheen automatisch gingen. Ook vallen dingen me nu meer op waar ik voorheen aan voorbij ging. Ik accepteer de dingen beter zoals ze zijn/gaan. Kan het beter loslaten en pieker gewoon minder.
Marja

Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, ik ben een ervaring rijker. Het heeft mij sterker gemaakt.
Alleen al de rust in de week en de tijd die je neemt om aanwezig te zijn was heel waardevol. Door de training heb ik meer rust en denk ik positiever.

Mieke

Elke bijeenkomst was fijn. De groep bestond uit heel verschillende mensen, maar vanaf dag één voelde het al als een echte groep. Elke bijeenkomst had een duidelijke structuur, maar wel elke keer met een goede afwisseling van oefeningen doen en evalueren van wat we in de afgelopen week hadden geleerd.

De stiltedag stond voor mij met stip op 1! Dat vond ik zo een bijzondere gebeurtenis en waardevolle toevoeging aan de training. Met de groep in stilte wandelen en mediteren in de natuur was een hele fijne ervaring, de herten huppelden meerdere keren langs en mijn hoofd werd gedurende de dag steeds leger.

De dagelijkse, kleine oefeningen en het mediteren thuis (wat ik voorheen nog nooit had gedaan) waren ook heel waardevol om te relativeren en bewust te worden van mijn eigen gedachten en handelen.

Het mediteren thuis bracht mij, naast confronterende momenten, veel rust. De dagelijkse ‘kleine’ opdrachten hebben mij na het vele oefenen ook bewustwording over mijn eigen gedachten en handelen gebracht. Ik herken sneller mijn automatische gedachten (die vaak negatief zijn), die ik nu makkelijker voorbij kan laten gaan of kan relativeren.

Miranda

Ik vond het fijn dat er veel geoefend werd met de oefeningen en het niet allemaal om het praten draaide. Het was prettig dat de training veel huiswerk had. Door alle kleine oefeningen, de meditaties en yoga ben ik meer met het moment en mijn lichaam bezig dan met mijn gedachtes. Ook de stiltedag was een verademing, omdat je samen bent, maar toch geen sociale verplichtingen hebt.
Ik ben door de training rustiger geworden en meer ok met mezelf. Ik heb geleerd dat je de dingen er kan laten zijn en ze niet altijd hoeft te veranderen of uit de weg hoeft te gaan. Ik ben me in het dagelijks leven meer bewust van de dingen die ik doe, voel en denk. Ik probeer ook vaker bewuster in het moment te zijn. Mijn gedachtes en emoties zijn daarbij nog een uitdaging. Die nemen het soms nog te veel van me over. 
Eline
De bijeenkomsten waren leerzaam en ook fijn om mee te maken . Dan is 2,5 uur snel voorbij. Er zat een goede opbouw in de training. Het werkboek geeft ondersteuning en is handig als naslagwerk. Ellen is een betrokken, kundige, gemotiveerde trainer die in alle rust ruimte biedt voor de persoonlijke aandachtspunten van de deelnemers. Zij geeft je een prima respons. De training heeft mij ruimte, rust en ontspanning gebracht bij de dagelijkse bezigheden. Ik sta meer aandachtsvol in het dagelijkse leven. Doe dingen meer bewust, meer mindful.
Cees 
Door de training kan ik makkelijker afstand nemen van stress en ik kan minder oordelend zijn. Ik ben me er nu van bewust dat ik erg streng voor mezelf ben bijvoorbeeld als ik me rot voel. Ik zie dit nu en kan dit daarom ook omdraaien en loslaten. Ik gebruik de kleine oefeningen zoals loslaten en de ademruimte regelmatig en dat geeft rust en ruimte. 
Anne 
De bijeenkomsten waren fijn. Ik voelde me welkom en ik werd er stil van. Ik vond de ervaring van alle onderdelen waardevol, daardoor heb ik een keus uit onderdelen die bij mij passen. Ik ervaar nu meer rust, ik heb inzicht in mijn handelen en ik ben milder. Ook ervaar ik dankbaarheid en ik durf op zoek te gaan naar een ander baan. 
Marluus
De bijeenkomsten van de mindfulness meditatie cursus vond ik waardevol. Ellen geeft veel duidelijke informatie en kan goed uitleggen wat de cursus precies inhoud. Ze is rustig, geïnteresseerd en geeft goede tips. Tijdens de bijeenkomsten is het fijn om de thuisopdrachten na te bespreken. Goed om de ervaringen van de anderen te horen, dat geeft je een andere kijk op dingen. De training heeft me laten merken dat er zoveel dingen zijn die je op de automatische piloot doet. Niet alleen handelingen maar ook gedachten. Het geeft je de kans om ook eens een andere beslissing te nemen of dat in ieder geval bewuster te doen. Je leert opmerkzamer te worden en vaste gedachten of oordelen los te laten.
Ik zou de training zeker aanraden, het vergt wat tijd en toewijding en je wordt geconfronteerd met jezelf maar dat is het zeker waard. Judith 

Door mijn werk en opleiding was ik al aardig getraind in het stilstaan bij mijzelf. De bijeenkomsten tijdens de mindfulness meditatie training heb ik als prettig en rustig ervaren. Ellen is een fijne trainer, zij is rustig en oordeelt niet. Ze heeft een fijne stem voor de begeleiding van de meditaties. De bergmeditatie was voor mij waardevol, je oefent dan om stevig te blijven in jezelf, daar had ik wel wat aan met alle drukte en chaos op mijn werk. Door de loopmeditatie besef ik hoe geweldig mijn lichaam werkt. Ook gebruik ik weleens dingen uit de training voor mijn cliënten, die niet gewend zijn serieus stil te staan bij zichzelf. Als je opzoek bent naar mindfulness meditatie training in Leiden kan ik je de training bij Ellen echt aanraden.” Suze 

De bijeenkomsten waren een heerlijk moment in de week. Ik kwam er elke week enthousiast en met veel inspiratie vandaan. De verschillende oefeningen, thuis maar ook in de bijeenkomsten, hebben me bewuster gemaakt van mijn patronen. De mindfulness meditatie ‘dwong’ me om stil te staan bij wat er op dat moment was en in de loop van de trainingen heb ik geleerd om me bewust te worden van de oordelen die ik daar zelf over had en deze makkelijker los te laten. Ook heb ik gemerkt dat de meditaties me hielpen om niet te verdwijnen in mijn eigen patronen, maar om bewuster te kiezen. De bergmeditatie vond ik erg mooi, want deze gaf mij een super sterk gevoel over mezelf.. de ‘3 minuten’ meditaties en de .b’s hebben me geholpen om weer even stil te staan. We sturen deze nog steeds naar elkaar. Het nadenken over wat levert energie op en wat juist niet heeft me ook veel opgeleverd. Ik probeer dit mee te nemen in de keuze die ik dagelijks maak. Ellen, ik vond je een fijne trainer, je bent open en eerlijk over je eigen proces. En doordat je geïnteresseerd, meelevend, rustig en zonder oordeel bent is de sfeer fijn en veilig en was het makkelijk om te delen in de groep. Ik zou de training zeker aan anderen aanraden.. iedereen haalt er denk ik zijn eigen stukje uit waar hij/ zij weer verder mee kan. Maar voor iedereen denk ik dat het kan bijdrage om je bewuster te worden van dat wat je doet en dus ook bijdraagt om bewuster te kunnen kiezen voor dat waar je blij van wordt en energie van krijgt.” Jorike

 “The winds of grace are blowing all the time,
you have only to raise your sail.”
Sri Ramakrishna