The rhythm of walking mindfully calms the mind and opens the heart,
connecting deeply with the world around and the world within

28 april – 2 mei 2023

Wandelen!

Deze retraite nodigt je uit om te stoppen met rennen! Vertraag en geniet van wandelen in de natuur zonder ergens te hoeven arriveren…
Wandelen is een krachtige manier om diep contact te maken met jezelf, je lichaam en de natuur om je heen. Elke stap in aandacht brengt je terug naar het hier en nu. Het is een manier om tot rust en inzicht te komen en grote verbondenheid te voelen. We lopen met respect voor de aarde, met dankbaarheid voor het leven, wetende dat we precies zijn waar we dienen te zijn.

De uitvalsbasis voor alle wandeltochten is het land van Kausay Community, gelegen in een prachtige groene vallei een uur ten zuiden van Valencia.

” The earth is our true home and it is always there, beneath us and around us. Breathe, take a mindful step, and arrive. We are already at home.” Thich Nhat Hanh

De retraite

We verblijven op het land van Kausay Community gelegen in een groene vallei midden in de natuur en genieten van vijf dagen wandelen door de prachtige natuur. Het landschap is gevarieerd, we lopen door heuvels, bossen, velden en akkers. We mediteren in een grot, zwemmen in kraakhelder water uit een bron en douchen onder een waterval.

Op dag een en  vijf maken we een  korte wandeling, de overige dagen een dagtocht van ongeveer 6 uur, we stoppen onderweg voor meditaties, lunch, rust en een verfrissende duik!
Elke dag wordt gestart met yoga en een gezond ontbijt. In de avonden kun je genieten van een meditatieve dansavond, mantra’s zingen,  een sound healing concert en natuurlijk eindeloos staren naar de uitgestrekte sterrenhemel.

Je slaapt in een traditionele Mongoolse yurt die je deelt met maximaal 4 anderen. De maaltijden worden vers bereid met vegetarische ingrediënten, we gebruiken zoveel mogelijk groenten uit eigen ecologische tuin of van boeren uit de omgeving.

Kausay ligt in een vallei waar geen mobiel bereik is, een unieke situatie die voor enorm veel rust kan zorgen!

retraite Spanje
retraite Spanje

Begeleiding

De wandelingen en meditaties worden begeleid door Ellen van Iersel. “Meditatie vormt al 20 jaar een belangrijke basis in mijn leven. Ik heb vele vipassana retraites gedaan en heb meerdere keren deelgenomen aan stille wandeltochten, vaak in de sanga van Christopher Titmuss, een van mijn meest inspirerende leraren.
In 2014 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond. (MBSR mindfulness based stress reduction)
Het geven van deze training heeft mij een nog dieper inzicht gegeven in de werking van de geest en de uitdagingen van het hoge tempo in onze doelgerichte maatschappij. Ook verdiepte het mijn liefde voor stilte, natuur en boeddhisme. Door de jaren heen heb ik deze liefde gedeeld in stiltewandelingen, stilteweekenden en spirituele reizen naar India.
In 2018 stichtte ik samen met anderen Kausay, het is geweldig om op deze prachtige plek retraites te organiseren en deelnemers mee te laten genieten van een leven dicht bij de natuur!

retraite Spanje

Voor wie?

Heb je zin in een week natuur? Ben je goed ter been en hou je van een uitdaging hier en daar, dan ben je welkom om aan deze retraite deel te nemen.  De retraite wordt begeleid in het Engels, vertaling naar Nederlands is mogelijk.

Ervaringen van deelnemers

En dan even niets.. geen telefoon, geen verantwoordelijkheden, niets hoeven… vanuit de doe-modus in de zijn-modus.
Het door Ellen zorgvuldig opgezette yoga- en meditatie programma, overheerlijke vegetarische maaltijden (meeste ingrediënten uit eigen tuin!), de prachtige vallei Sayton, slapen en mediteren in traditionele yurts, leven met zoveel respect voor de natuur en natuurlijk ook het Spaanse zonnetje zorgden deze week voor een perfecte basis.
Prachtig waren de afwisselende wandelingen in en in de omgeving van de vallei. We liepen dagelijks in de heuvels langs oude olijf- en sinaasappel boomgaarden naar de aller-mooiste indrukwekkende plekken in de natuur waar de kracht van de natuur je helpt om dicht bij jezelf te komen.
Ik heb een heerlijke week gehad met alle ruimte en tijd om te vertragen en stil te mogen zijn. Ellen heeft aan werkelijk alles gedacht wat er voor nodig was om deze week zo succesvol te laten zijn. Ik heb geen afscheid genomen, ik kom zeker weer terug.
Arja

De wandelingen waren prachtig, vooral die naar de waterval! Ik heb ook enorm genoten van de avond met de klankschalen.
Silvia

In de eenvoud en de kracht van de natuur. In de stilte van samen en zijn. Verbonden, stappend, golvend, een geheel. De plek is wonderlijk mooi, het eten heerlijk veggie. Dank dank dank voor de mooie dagen en je begeleiding, het stroomt!
Marjan

Ik heb een heerlijke tijd beleefd bij Ellen en de community. Lekker eten, mooie meditaties, goed geslapen in de yurt… Ik heb genoten van de prachtige wandelingen door de krachtige natuur. Alles was goed verzorgd en georganiseerd! Bedankt!
Marina

Mijn droom om eens in een yurt te slapen ging in vervulling. Het rustige tempo tijdens het wandelen was fijn, ik was vaak echt aanwezig in het moment. De tuin op Kausay is prachtig, heerlijk om met de aarde en de planten te zijn.
Yvette

retraite Spanje

Praktische info

Data wandel retraite Spanje

28 april – 4 maart 2023

De retraite begint om 14.00 uur op de eerste dag met een gezamenlijke lunch. Er is tijd om elkaar te leren kennen en te landen. Rond 16.00 komen we bijeen in de meditatie yurt en is er uitleg over de retraite, daarna maken we een eerste wandeling.
Na het ontbijt op de laatste datum eindigt de retraite. Het is meestal mogelijk om een extra nacht voor en/of na de retraite te verblijven.

Kosten wandel retraite Spanje

De kosten voor deelname aan deze retraite zijn €400,- voor de 5-daagse retraite, inclusief programma, heerlijke gezonde maaltijden, accommodatie & pick up van Xativa treinstation.

Reis informatie

We regelen een gratis pick-up op het treinstation van Xativa op de eerste dag om 13.00 uur.
De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Valencia en Alicante. Vanaf daar reist je met het openbaar vervoer naar de stad Xativa, dit duurt ongeveer 2 uur vanaf Valencia en 3 uur vanaf Alicante. Na aanmelding ontvangt u een duidelijke routebeschrijving. Als je met de auto komt sturen we je een routebeschrijving. Tegen extra kosten kunnen we een taxi vanaf de luchthaven voor je regelen.

Meer informatie

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en meer praktische informatie over wat je mee moet nemen en hoe je naar de ophaallocatie kunt reizen.

retraite Spanje
retraite Spanje